top of page

Tok Sen masszázs

A Tok Sen masszázs egy ősi gyógymód, ami a thai masszázs gyógyító hatásán alapszik egy különleges fa kalapács és pálca segítségével. A Tok Sen masszázs, is lehet nevezni a “Gurmanok masszázsa”.

A legenda szerint ez a masszázs több mint 2500 éves. A név fordítása Tok (a hang, ami akkor képződik amikor két fából készült tárgyat egymáshoz ütünk), és Sen (az út, amelyen az energia a testünkben halad). Ezek az eszközök a tamarind fából készülnek, különlegességük, hogy csak olyan fából készülhetnek amibe villám csapott, és meg vannak áldva a monostorokban.

A testünkben számos energia csatorna halad, amelyek mentén áramlik a “Csí“. A hagyományos thai és kínai orvoslás azt állítja, hogy akkor egészséges az ember, ha a “Csí” akadálytalanul halad. Leginkább a testben megtalálható csomók blokkolhatják ezeket a csatornákat, (különösen a gerinc környékén) amik más masszázs technikákkal nehezen érhetőik el. Ez a masszázs lehetővé teszi a mesternek, hogy fakalapáccsal a pálcikát ütve a vibrációs hullámok segítségével fájdalommentesen elérje a mély pontokat.

A Tok Sen masszázs származási helye a Lana Királysága, ami ma Thaiföld északi részére esik (Chiang Mai). Ebből adódóan Thaiföld turisták által látogatott illetve népszerű részein ez a masszázs mai napig sem terjedt el igazán, így Európáig sem jutott el.

A Tok Sen egy nagyon egyedi masszázs és az egyik leghatásosabb terápiás masszázs a világon. Ez a technika lehetővé teszi, hogy megszüntesd a tested energia csatornáinak akadályait, aktiválja az akupresszúrás pontokat és biztosítja a megfelelő energia áramlását a testben. Mindezek mellett ellazítja az izmokat, még azokat is amelyeket más technikákkal nem érhetünk el. A Tok Sen bizonyítottan gyógyítja a csont és az izomrendszert és néhány belső szervet is. Remekül lazítja a az ínakat és az ínszalagokat, és segít hogy azok visszakerüljenek a megfelelő helyükre.


Ezt a masszázst ruhában is végezhetjük, szárazan csakúgy, mint a tradicionális thai masszázsnál, illetve olajos formában is. A legkellemesebb matracon végezni.

TOK SEN MASSZÁZS JAVALLOTT A KÖVETKEZŐ ESETEKBEN:

- Fáradtság és erőtlenség;

- Stressz és a nehéz fizikai - megterhelés;

- Stressz és meggyengült immunrendszer;

- Izomzati problémák;

POZITÍV HATÁS:

- A Tok Sen tökéletesen helyreállítja a test energia hálózatát és eltávolítja a meridiánokban keletkezett akadályokat;

- A Tok Sen megtisztítja a testet a mérgektől és eltávolítja a negatív energiát;

- A Tok Sen megszünteti a feszültséget az izmokban;

- A Tok Sen megszünteti a stressz hatásait, és helyreállítja a mentális egyensúlyt;

- A Tok Sen nagyon jó fejfájásra, stresszoldásra, ízületi és gerincfájdalmakra;

Tok Sen masszázs: Service
bottom of page